Αναβολή πήραν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Αναβολή πήραν οι γονείς της μικρής Μαρίας

Αναβολή για τις 16 Ιουνίου πήραν οι γονείς της μικρής Μαρίας, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να περάσουν σήμερα Παρασκευή (06/05) από το Αυτόφωρο Μονομελές.
Οι γονείς δεν παρέστησαν οι ίδιοι, αλλά εκπροσωπήθηκαν από το δικηγόρο τους.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαφάνιση του τετράχρονου κοριτσιού κρύβεται κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων.

Τι υποστηρίζει η μητέρα

«Η Μαρία είναι ένα παιδί που δεν φεύγει ποτέ από δίπλα μου… Ενώ ήμουν μέσα στο σπίτι άκουσα τον άνδρα μου να φωνάζει και να αναζητά την Μαρία… Αφού την αναζητήσαμε και δεν την βρήκαμε, ο σύζυγός μου κάλεσε την αστυνομία» είπε στους αστυνομικούς η μητέρα της.


 

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας για την υπόθεση της μικρής Μαρίας


Τι είπε ο εισαγγελέας

«Από κοινού ενεργώντας, ύστερα από συναπόφαση και με κοινό δόλο, με πρόθεση εξέθεσαν και κατέστησαν αβοήθητο πρόσωπο που έχουν στην προστασία τους και που έχουν υποχρέωση να το διατρέφουν και να το περιθάλπουν. Συγκεκριμένα τυγχάνοντας γονείς της ανήλικης Μαρίας- Ειρήνης, αν και ήταν υποχρεωμένοι να τη φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για την σωματική της υγεία και ακεραιτότητα», αναφέρει η έκθεση του εισαγγελέα με την οποία παραπέμπεται σε δίκη το ζευγάρι.

Και πάλι σήμερα στο δικαστήριο οι γονείς της μικρής Μαρίας
Ο πατέρας της μικρής Μαρίας οδηγείται στα δικαστήρια

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προς το παρόν αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, αφού κανένα από τα στοιχεία δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα. Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο γονείς της 4χρονης «εξέθεσαν αυτήν σε μεγάλο κίνδυνο» αφήνοντάς την, μόνη στον μεγάλο μη περιφραγμένο χώρο της μάντρας η οποία από την μία πλευρά της συνορεύει με γκρεμό και από την άλλη με την Λεωφόρο Σχιστού «χωρίς να έχουν οπτική και ακουστική επαφή με αυτήν και χωρίς να μεριμνήσουν για την ασφάλειά της».

Η κατάθεση του παππού

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, ο παππούς αναφέρει στην κατάθεσή του ότι το παιδί κατευθύνθηκε στο πόνι που ήταν στη μάντρα και έκτοτε εξαφανίστηκε: «Η μικρή εγγονή μου η Μαρία – Ειρήνη γυρνάει και με κοιτάει και μου λέει: «Παππού πάω στο πόνι»και έπειτα λέει στον μικρό της αδελφό, Γιώργο: «Έλα μαζί». Ο Γιώργος είπε όχι και τότε πήγε προς το μέρος που είχε πάει η γειτόνισσά μας, η Ζωή. Μετά άκουσα τη Ζωή που φώναζε με τρομακτική φωνή τον σύζυγό της, Αντώνη: «Αντώνη έλα, γιατί ανοίξανε τη βρύση». Εγώ καθόμουν στο τραπέζι και είδα τη Μαρία να πηγαίνει προς το μικρό πόνι που έχουμε στην αυλή. Ο Αντώνης σηκώθηκε να κλείσει τη βρύση. (…) Τότε σηκώθηκα και έψαξα να βρω τη Μαρία – Ειρήνη. Αρχικά πήγα προς το πόνι και όταν έφτασα δεν την είδα. Τότε ουρλιάζαμε όλοι το όνομά της για να μας ακούσει και απλωθήκαμε κατά μήκος τη μάντρας».


«Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί» τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος, πριν λίγες ημέρες.Σχόλια