Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, τον «άδειασε» στα ίσια ο Σουλτς

Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, τον «άδειασε» στα ίσια ο Σουλτς

«Λόγια του αέρα» από τον ηγέτη μας κατά τη διάρκεια της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα

Θεωρητικά οι δηλώσεις ενός Ευρωπαίου πρωθυπουργού, ιδίως όταν… ξεστομίζονται σε επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό και αφορούν στο στάτους της εύθραυστης ευρωπαϊκής οικονομίας, οφείλουν να διέπονται από σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εκτεθεί, μιλώντας από τη Μαδρίτη στη σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, όπου σε μία προσπάθειά του να παρουσιάσει μία «συνολική λύση», αφού πρώτα μίλησε για τις ανισότητες μεταξύ των χωρών του βορρά και του νότου, δήλωσε πως έχει έρθει η ώρα για έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου: «Πιστεύω ότι τελειώνοντας τη β’ αξιολόγηση ανοίγει η δυνατότητα να θέσουμε επί τάπητος οι χώρες του νότου μια σειρά από ζητήματα. Το αίτημα για τη να ανάγκη να περιορίσουμε την αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη. Χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό ομόλογο. Χρειάζεται ισχυρό προϋπολογισμό σημαίνει ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Η αντίδραση του εκπροσώπου της… βόρειας Ευρώπης δεν άργησε να έρθει. Ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και ενδεχομένως αυτό να έδωσε θάρρος στον Αλέξης Τσίπρα, εκτιμώντας πως στο μέλλον ο ίσως και να είναι ο μελλοντικός καγκελάριος της Γερμανίας, ξεκαθάρισε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μάρτιν Σουλτς «αδειάζει» τον Έλληνα πρωθυπουργό , ο οποίος το 2016 είχε δηλώσει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του ελληνικού χρέους, χωρίς φυσικά να υφίσταται τέτοια ατζέντα.

 

 Σχόλια