Άνδρας του Λιμενικού βρίζει & χτυπά νεαρό σε επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

Άνδρας του Λιμενικού βρίζει & χτυπά νεαρό σε επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)

Αίσθηση προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει έναν άνδρα του Λιμενικού να βρίζει και να χτύπα πισώπλατα ένα νεαρό κατά την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Λέρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TIME που κατέγραψε το σκηνικό, ο άνδρας που προπηλακίζεται από τον λιμενικό, ήταν αυτός που κρατούσε το τιμόνι της λέμβου, όπου επέβαιναν 40 άτομα.

Ωστόσο, δε διευκρινίζεται αν πρόκειται για το διακινητή, καθώς συχνά τα κυκλώματα βάζουν πρόσφυγες στο τιμόνι.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο άνδρας του Λιμενικού έχει βαθμό πλωτάρχη με πολυετή υπηρεσία στην παραμεθόριο, ενώ άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως έχασε την ψυχραιμία του επειδή ο νεαρός δεν υπάκουγε στις οδηγίες του να σταματήσει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων.

«Ο άντρας αυτός έσκισε τη φουσκωτή λέμβο βάζοντας σε κίνδυνο γυναικόπαιδα. Ήταν και ο πρώτος που μπήκε στο σκάφος του λιμενικού για να σωθεί», δηλώνει συνάδελφος του λιμενικού.

Σημειώνεται ότι το βίντεο προβλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, αλλά ξανακυκλοφόρησε στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και του αρχηγού του Λιμενικού που ζήτησαν την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση του συμβάντος.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

 

 Σχόλια