Ανδρέας Λοβέρδος: Μαύρη τρύπα το προσφυγικό

Ανδρέας Λοβέρδος: Μαύρη τρύπα το προσφυγικό

«Μαύρη τρύπα που έχουμε πέσει μέσα» χαρακτήρισε το προσφυγικό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

«Εμείς πήραμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη θέση επιφύλαξης για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είπαμε ότι αυτή η συμφωνία, που σχετίζεται και με την Τουρκία, θα κριθεί στην πράξη. Χθες που άρχισε η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, η πράξη δεν ήταν καλή, οι ροές συνεχίζονται σαν να μην υπήρξε καμία απόφαση… Κατανόησα από το κείμενο της συμφωνίας ότι είναι όλη η Ευρώπη με κλειστά τα σύνορα της και η Ελλάδα με την Τουρκία ως ενιαίος χώρος. Αν έχουμε δίκιο, ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη που το επέτρεψε. Θα μπορούσε να το μπλοκάρει» υποστήριξε ο κ. Λομβέρδος.

Σχετικά με την επιστολή της προέδρου του Αρ. Πάγου Β. Θάνου στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη και ανεξήγητη αυτή την παρέμβαση της κας Θάνου».

«Είναι τόσο οφθαλμοφανής η παρέμβασή της, σε χώρο που δεν της επιτρέπεται να παρέμβει» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος για να συμπληρώσει: «ζητά επί της ουσίας να αλλάξει τους όρους άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου που κάνουν στελέχη του κόμματος αυτού ή που και η ίδια η πρόεδρος έχει ασκήσει σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί και είναι μια καταδικαστέα κίνηση, η οποία αυτή καθεαυτή συνιστά παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών… Αύριο, στην ολομέλεια της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα τοποθετηθεί και σε αυτά με πολύ αυστηρό τρόπο. Θεωρώ ανεπίτρεπτη και ανεξήγητη αυτή την παρέμβαση της κας Θάνου. Είναι τόσο οφθαλμοφανής η παρέμβαση της σε χώρο που δεν της επιτρέπεται να παρέμβει, που δεν μπορώ να εξηγήσω πώς έκανε αυτό το μεγάλο σφάλμα. Μην κοιτάτε που η χώρα έχει άλλα θέματα, πολύ πιο σοβαρά και ασχολείται με αυτά. Εάν ήμασταν σε παλιότερες εποχές, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να σταθεί στο αξίωμα της».Σχόλια