Ανέκδοτο: Η Σλοβενία θα αρχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες από τον Απρίλιο – Δείτε πόσους θα πάρει

Ανέκδοτο: Η Σλοβενία θα αρχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες από τον Απρίλιο – Δείτε πόσους θα πάρει

Τους πρώτους… 40 πρόσφυγες, βάσει των ποσοστώσεων ανακατανομής τους στις οποίες συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να υποδεχθεί τον Απρίλιο η Σλοβενία, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπόστιαν Σέφιτς.

Η χώρα των Άλπεων, η μικρότερη της βαλκανικής οδού των προσφύγων και των μεταναστών, δεσμεύθηκε πέρυσι να υποδεχθεί 587 πρόσφυγες, προσθέτοντας πως θα αρχίσει η διαδικασία όταν κλείσει η βαλκανική οδός.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης έφθασε στη Σλοβενία, καθώς τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά της με την Ελλάδα, όπως προβλεπόταν και στο σχέδιο συμφωνίας που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Σέφιτς ανέφερε, σε μια συνέντευξη Τύπου, ότι 349 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν στη Σλοβενία από την Ελλάδα, 218 από την Ιταλία και 20 από άλλα κράτη.

«Μόλις λάβουν καθεστώς (ασύλου), οι μετανάστες θα ενταχθούν σε προγράμματα ενσωμάτωσης», τόνισε ακόμα ο Σέφιτς, προσθέτοντας πως η χώρα θα υποδέχεται έως και 50 σε μηνιαία βάση ως τον Αύγουστο του 2017.

Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο, περίπου 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τη Σλοβενία προς άλλα, πλουσιότερα κράτη μέλη της ΕΕ.

Από τους πρόσφυγες μόλις 460 ζήτησαν άσυλο στη μικρή χώρα των Άλπεων, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν μόνο 12…

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια