ΑΝΕΛ: Αδειάζουν τον υποψήφιο που ευχήθηκε… καλό ψόφο στους πρόσφυγες

ΑΝΕΛ: Αδειάζουν τον υποψήφιο που ευχήθηκε… καλό ψόφο στους πρόσφυγες

Ακολουθώντας την γνωστή τακτική του… «μαζεύω καλούμπα», οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το στέλεχος του κόμματος, Σταύρο Γατή, ο οποίος με τις αντι-φιλανθρωπικές του δηλώσεις κατάφερε να συγκεντρώσει τα – αρνητικά – φώτα της δημοσιότητας επάνω του, επιτιθέμενος στους πρόσφυγες της Λέσβου.

Στο σχόλιο – ντροπή που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Γατής,  απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ και είναι στέλεχος του κόμματος, παρέθετε είδηση με τίτλο «Οι πρόσφυγες στη Μυτιλήνη αρνούνται να μεταφερθούν στο αρματαγωγό – Τι φοβούνται», σχολιάζοντας «να ψοφήσουν τότε μέσα στις σκηνές»!

O κ. Γατής που «ευχήθηκε» στους πρόσφυγες…

Το σχόλιό του, την ώρα που οι εικόνες ντροπής από τη Μόρια, με τις σκηνές των προσφύγων θαμμένες κάτω από το χιόνι, κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλεί τουλάχιστον οργή, δεδομένου του ότι αυτοί στους οποίους αναφέρεται ο κ. Γατής είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία, ζώντας επί μήνες σε έναν καταυλισμό και περιμένοντας ένα άγνωστο αύριο.

Στη δυστυχία τους, ήρθε να προστεθεί και η σφοδρή κακοκαιρία, η οποία χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο τις ήδη κακές συνθήκες διαβίωσής τους, με τη Διεθνή Αμνηστία να κάνει έκκληση για μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να ξεπαγιάσουν μέχρι θανάτου.

Τις αντιδράσεις που ακολούθησαν το σχόλιο Γατή ήρθε να «καλμάρει» ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΑΝΕΛ Λάρισας, στην οποία διαχωρίζεται η θέση των ΑΝΕΛ από τη στάση που τήρησε επί του θέματος ο κ. Γατής, ενώ γίνεται λόγος για «κακιά και άτυχη στιγμή» ενός «έμπειρου στελέχους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Σχετικά με την τοποθέτηση του υποψηφίου Βουλευτή των ΑΝΕΛ Λάρισας κυρίου Σταύρου Γατή, που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε ότι αφορά την προσωρινή διαμονή των προσφύγων στο αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», έχουμε να τονίσουμε τα εξής: Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κυρίου Γατή αποτελεί προσωπική του άποψη και δεν υιοθετείται από τα στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, έχουν αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, με την διάθεση διάφορων μέσων των Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και με το έμψυχο δυναμικό τους. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η προτεραιότητα και ο γνώμονας στις αρχές και τις αξίες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.- Ο Σταύρος Γατής είναι ένα έμπειρο στέλεχος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και σίγουρα πιστεύουμε ότι ήταν μια κακιά και ατυχής στιγμή δεδομένου της μεγάλης αναπαραγωγής της συγκεκριμένης είδησης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».Σχόλια