ΑΝΕΛ: «Κόκκινη γραμμή» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – Καμμένος: Η όποια συμφωνία θα πρέπει να συνδέεται με το θέμα του χρέους

ΑΝΕΛ: «Κόκκινη γραμμή» η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – Καμμένος: Η όποια συμφωνία θα πρέπει να συνδέεται με το θέμα του χρέους

Ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση, διεμήνυσαν οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου προσερχόμενοι στην κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων νωρίτερα το μεσημέρι, με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση, και τη νέα ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε χθες στους εκπροσώπους των Θεσμών.

Αναλυτικότερα, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, επανέλαβαν την «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως δε θα δεχθούν αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ακόμη κι αν αυτό ρίξει τελικά την κυβέρνηση. Αυτή, μάλιστα, φαίνεται να είναι για την ώρα και η μόνη «κεντρική» γραμμή του κόμματος.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και διάφορες επιμέρους ενστάσεις βουλευτών, όπως για παράδειγμα, του Νίκου Μαυραγάνη, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, τότε δε θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζουράρις έδειξε να συμφωνεί με την ελληνική πρόταση.

Η προϋπόθεση που έχει θέσει τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ είναι πως η όποια συμφωνία με τους δανειστές θα πρέπει να συνδέεται με το θέμα του χρέους, δήλωσε ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος, μετά τη συνεδρίαση των βουλευτών του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «οι κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει παραμένουν», χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε τουριστικά νησιά, μέτρο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της παράταξης.

«Θεωρούμε ότι τις επόμενες μέρες και ώρες η κυβέρνηση, τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει αυτή η πενταετής κρίση. Η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει», συμπλήρωσε.Σχόλια