ΑΝΕΛ: Ποιοι είναι οι τέσσερις βουλευτές που σκέφτονται να καταψηφίσουν

ΑΝΕΛ: Ποιοι είναι οι τέσσερις βουλευτές που σκέφτονται να καταψηφίσουν

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ στο «βαρύ» πακέτο μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές, με τέσσερα στελέχη του κόμματος να έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους και να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν την ελληνική πρόταση για συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους Παύλο Χαϊκάλη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκο Μαυραγάνη και Χαρίσιο Κατανά, που κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τάχθηκαν κατά της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Μάλιστα, η διαφοροποίηση των τεσσάρων βουλευτών ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να διακόψει την συνεδρίαση και να ζητήσει εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι πιθανότατα δύο από τους τέσσερις βουλευτές θα υποχωρήσουν, και θα δώσουν την εξουσιοδότησή τους στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πάνω στην πρόταση που έχει καταθέσει.

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είπε ότι δε θα επιβάλει κομματική πειθαρχία και πως οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ωστόσο επεσήμανε την κρισιμότητα των στιγμών και πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ιδιαίτερα φορτισμένο ύφους τους είπε «δε σας λέω τι να κάνετε. Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε κατά συνείδηση. Σας λέω, όμως, ότι εγώ θα στηρίξω την συμφωνία γιατί δεν μπορώ να αφήσω την χώρα να διαλυθεί».Σχόλια