Άνεργος πατέρας ανήλικου αγοριού χάνει το σπίτι του για χρέη στην Εφορία

Άνεργος πατέρας ανήλικου αγοριού χάνει το σπίτι του για χρέη στην Εφορία

Χιλιάδες εντολές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε ακίνητα, ακόμη και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία, δίνονται καθημερινά σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που χρωστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη μια τέτοια υπόθεση πλειστηριασμού κύριας κατοικίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Αφορά σε έναν πατέρα ενός ανήλικου αγοριού μόλις 4 ετών, ο οποίος είναι χωρισμένος και χρειάζεται το σπίτι του, πάνω από όλα για να προσφέρει στέγη στο παιδί του. Ο συγκεκριμένος κύριος διατηρούσε ένα σουβλατζίδικο και ήταν απόλυτα σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του προς τους υπαλλήλους του, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές καθώς και τον ενοικιαστή της επιχείρησής του. Η επιχείρηση ωστόσο, λόγω της κρίσης που μαστίζει τους Έλληνες πολίτες, «έπεσε έξω» και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο. Έμεινε όμως ένα χρέος στη Εφορία, το οποίο τοκίστηκε και έχει φτάσει τις 57.000 ευρώ.

Ο άνδρας αυτός, άνεργος πλέον, έχει προχωρήσει σε μία ρύθμιση των οφειλών του, αλλά χωρίς δουλειά είναι δεδομένο ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Η δικηγόρος, Μαρία Σπυράκη
Η δικηγόρος, Μαρία Σπυράκη

Η Εφορία παρόλα αυτό του έχει στείλει το χαρτί του πλειστηριασμού, για την κύρια κατοικία του στη Νέα Σμύρνη και τον ενημερώνει ότι θα προβεί σε πλειστηριασμό του σπιτιού του αν δεν αποπληρώσει τα χρέη του.

Η δικηγόρος του, Μαρία Σπυράκη, μίλησε για το θέμα στο ereportaz και τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει σαφές και αυτό που πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να διεκδικήσουμε μαζικά είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Τα κατασχετήρια είναι πολλά και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα», σημειώνει η κα Σπυράκη και προσθέτει ότι οι οφειλέτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το τι βεβαιώνουν προς την Εφορία και με ποια χαρτιά.Σχόλια