Άνετο προβάδισμα για Κλίντον και Τραμπ στη Ν. Υόρκη, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Άνετο προβάδισμα για Κλίντον και Τραμπ στη Ν. Υόρκη, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Την άνετη επικράτηση της υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Χίλαρι Κλίντον και του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης την 19η Απριλίου, μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εκλογικής αναμέτρηση στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, αποτυπώνουν σημερινές δημοσκοπήσεις.

Εν προκειμένω, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συγκεντρώνει ποσοστό 53% στην πρόθεση ψήφου έναντι 40% που συγκεντρώνει ο αντίπαλός της Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο Quinnipiac.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση η Χίλαρι Κλίντον καταγράφει επίσης προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50% έναντι 37% για τον Σάντερς.

Παράλληλα, η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να υπερέχει του Σάντερς ανάμεσα στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, 65% έναντι 28%, σύμφωνα με την έρευνα του ανωτέρω πανεπιστημίου.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 55% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20% για τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κάσιτς και 19% για τον γερουσιαστή από το Τέξας Τεντ Κρουζ, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας δημοσκόπησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των NY1/Baruch είναι ακόμα πιο ευνοϊκά για τον μεγιστάνα, 60% υπέρ του στην πρόθεση ψήφου έναντι 17% για τον Κάσιτς και 14% για τον Τεντ Κρουζ.

Επιπλέον οι ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να πιστεύουν με σθένος ότι ο δισεκατομμυριούχος της αγοράς ακινήτων μπορεί να «επιστρέψει στην Αμερική το μεγαλείο της», όπως ακριβώς λέει το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του, παρά την πρόσφατη ήττα του στο Ουισκόνσιν (βόρεια) και την αμφισβήτηση έως κι εχθρικότητα πολλών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Baruch, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι δημοφιλής «σε όλες τις δημογραφικές» και»κοινωνικόοικονομικές ομάδες».Σχόλια