Ανέβαλαν για τρίτη φορά επέμβαση σε ασθενή με όγκο στον εγκέφαλο λόγω έλλειψης ΜΕΘ

Ανέβαλαν για τρίτη φορά επέμβαση σε ασθενή με όγκο στον εγκέφαλο λόγω έλλειψης ΜΕΘ

«Θα καλώ τους οικείους των ασθενών που δεν βρίσκεται ΜΕΘ να μηνύουν τον εκάστοτε υπ. Υγείας. Να δω τι θα κάνει η Βουλή με αυτές τις μηνύσεις». Με αυτή τη δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο νευροχειρουργός και επιμελητής Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτης Παπανικολάου αναδεικνύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το νοσοκομείο αλλά και τα προβλήματα από την ανεπάρκεια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλη την Ελλάδα.

Η αγανάκτηση των γιατρών και εργαζομένων στον τομέα Υγείας για τις ελλείψεις είναι πλέον τόσο μεγάλη που προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εκθέτοντας την κατάσταση ακριβώς ως έχει.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανικολάου είχε δημοσιοποιήσει -επίσης στο twitter- ότι στο τμήμα του υπάρχει ασθενής με όγκο εγκεφάλου, του οποίου η επέμβαση έχει αναβληθεί για 3η φορά λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Μιλώντας στον «Ε.Τ.», ο κ. Παπανικολάου εξηγεί πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 200 κρεβάτια ΜΕΘ τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα, αλλά δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Ανθρωποι μένουν διασωληνωμένοι με αναπνευστήρα σε κοινούς θαλάμους. Στο τμήμα που δουλεύω εγώ, έχουμε δύο βαριά ασθενείς, ο ένας με όγκο στον εγκέφαλο και ο άλλος τραυματίας με σοβαρές κακώσεις, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται σε ΜΕΘ και δεν υπάρχει για να μπουν».

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ


Σχόλια