Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή!  Ευ. Βενιζέλος σε Καμμένο:  Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή! Ευ. Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ζήτησε να τον λόγο.

Ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης είπε ότι πρώτα θα ολοκληρωθούν οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών και έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων  Βασίλη Λεβέντη.

Σε έντονο ύφος και όρθιος επί πολλή ώρα ο κ. Βενιζέλος συνέχισε να ζητεί να μιλήσει επικαλούμενος παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

Ο κ. Κουράκης επέμεινε και σημείωσε προς τον κ. Βενιζέλο ότι «προσπερνά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν με τον Πέτρο Κωνσταντινέα να φωνάζει προς τον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη να λέει «προστατεύστε μας».

Εκτός ορίων εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο. Ο κ. Καμμένος υπαινίχθηκε ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών επικρίνοντας την μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ (με την υποχρέωση όμως της ανάληψης υποχρεώσεων εκατοντάδων εκατ.ευρώ).  Μάλιστα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρώντας να διασυνδέσει -εμμέσως- τις δύο υποθέσεις.

Μιλώντας για τον Λιβανέζο επιχειρηματία, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι τον κ. Σαφά «μας τον έφερε ο Βενιζέλος ως γαμπρό» και άφησε υπαινιγμούς ότι συγγενικά πρόσωπα του κ. Βενιζέλου έχουν μετοχές στην Μαρφίν.

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου ο οποίος μετά την επίθεση στον κ. Καμμένο ζήτησε από το προεδρείο τον λόγο επι προσωπικού.

Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη, εξερράγη ο κ.Βενιζέλος ο οποίος καθόταν στα βουλευτικά έδρανα. Ο κ. Καμμένος συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του, ενώ ακολούθησε ένταση καθώς ο προεδρεύων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο ο οποίος ζήτησε να παρέμβει επί προσωπικού.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε σε έντονο ύφος να ζητά τον λόγο προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ορθιος ο κ. Γιώργος Πάντζας που κάθεται στα μπροστινά έδρανα φώναζε προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κάτσε κάτω ρε». Ακολούθως ο κ. Σωκράτης Φάμελλος φώναζε «η ασυλία σας τελείωσε κ. Βενιζέλο. Ξεχάστε τα αυτά που ξέρατε».
Πυροσβεστικά επιχείρησε να επέμβει ο Πέτρος Κωνσταντινέας (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του συνέστησε να καθίσει στην θέση του. «Μη μιλάς εσύ. Εγώ σε σπούδασα στην Ρουμανία με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Σχόλια