Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Κύπρο – Νεκρός ένας πυροσβέστης – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και στρατόπεδα

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Κύπρο – Νεκρός ένας πυροσβέστης – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και στρατόπεδα

Πριν από λίγη ώρα διασώστες της Πολιτικής Άμυνας στην Κύπρο εντόπισαν νεκρό έναν πυροσβέστη του Τμήματος Δασών και δύο σοβαρά τραυματίες. Και οι τρεις συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στο χωριό Άγιος Θεόδωρος.

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη με τα μέτωπα να είναι πολλά και το έργο της πυροσβεστικής να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, εξαιτίας και των ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς, ακόμα και σε περιοχές που κίνδυνος θεωρούταν ότι είχε παρέλθει.

Λόγω της γρήγορης ανακοίνωσης της κατάστασης, έγινε η εκκένωση των μοναστηριών και των στρατοπέδων που έχουν αποθήκες με πυρομαχικά. Ανέλαβαν δράση άμεσα οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τονίζοντας «Ήδη έχουμε επικοινωνήσει και θα σταλούν άλλα δύο super puma, τα οποία πιστεύω θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα».

Οι δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου έγιναν μετά τη συνεδρία όλων των αρμοδίων για τη φωτιά φορέων, όπου και εξέφρασε την ευχή για σύντομη ανάρρωση των δύο πυροσβεστών που τραυματίστηκαν. «Είναι ανεπανόρθωτες καταστροφές μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχθούμε τους κινδύνους που προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου» δήλωσε.

pyrk77

pyrkagia88

Διαβάστε επίσης:

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριοΣχόλια