Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Απειλεί τα πρώτα σπίτια!

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: Απειλεί τα πρώτα σπίτια!

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και στο Φράγμα της Απολακκιάς, στη νότια Ρόδο μαίνεται και απειλεί μάλιστα οικισμούς καθώς έχει φτάσει μια ανάσα από τα πρώτα σπίτια! Σύμφωνα με την ΕΡΤ ήδη λαμπάδιασαν κάποιες αποθήκες.

Η φωτιά κατακαίει επίσης αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει από το πρωί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Οι δυνατοί άνεμοι κάνουν το έργο του πολύ δύσκολο.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ενώ στο σημείο πήγε και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος. Έκκληση απηύθυνε ο δήμαρχος σε όσους πολίτες διαθέτουν μηχανήματα έργου και βυτία να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Νωρίτερα εκκενώθηκε η Απολλακιά και οι πολίτες, μεταφέρθηκαν στην Κατταβιά, όπως επιβεβαίωσε  μιλώντας στη rodiaki ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ποκκιάς. Στο χωριό παραμένουν μόνοι οι κάτοικοι που μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τις προσπάθειες ενισχύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το γήπεδο 5×5 στην πλατεία του χωριού ενώ έχουν καταστραφεί περιβόλια, έχουν καεί στάβλοι και αγροτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Πόκκια η φωτιά είναι πιο επικίνδυνη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ από το πρωί ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη σε προγραμματισμένο ταξίδι και δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα για ενίσχυση αυτών που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.

Πηγή φωτογραφιών: rodiaki.gr

Σχόλια