Αγγλία: Σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου εμπλέκεται πρώην πρωθυπουργός

Αγγλία: Σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου εμπλέκεται πρώην πρωθυπουργός

Έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι αστυνομικοί απέφυγαν να διερευνήσουν μια κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Έντουαρντ Χιθ, ξεκινά η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο Χιθ ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1970-74 και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από το 1965 μέχρι το 1975, όταν τον διαδέχθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Όπως αναφέρει σχετικά η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC), η καταγγελία σε βάρος του Χιθ έγινε τη δεκαετία του ’90, στις αστυνομικές αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, περιοχή στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο πρώην πρωθυπουργός.

Ωστόσο, δε δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε, ούτε λεπτομέρειες για τις κατηγορίες.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα, όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά», γράφει στην ανακοίνωσή της η IPCC.

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Γουίλτσιρ, προσπαθεί να εξακριβώσει αν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. Ο Χιθ έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα», ανακοίνωσε.

Σχόλια