Αγγλία: Σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου εμπλέκεται πρώην πρωθυπουργός

83 0

Έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι αστυνομικοί απέφυγαν να διερευνήσουν μια κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Έντουαρντ Χιθ, ξεκινά η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της βρετανικής αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο Χιθ ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1970-74 και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από το 1965 μέχρι το 1975, όταν τον διαδέχθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Όπως αναφέρει σχετικά η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC), η καταγγελία σε βάρος του Χιθ έγινε τη δεκαετία του ’90, στις αστυνομικές αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, περιοχή στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο πρώην πρωθυπουργός.

Ωστόσο, δε δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε, ούτε λεπτομέρειες για τις κατηγορίες.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα, όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά», γράφει στην ανακοίνωσή της η IPCC.

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Γουίλτσιρ, προσπαθεί να εξακριβώσει αν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Το όνομα του σερ Έντουαρντ Χιθ έχει ακουστεί σε σχέση με αδικήματα που αφορούσαν παιδιά. Ο Χιθ έζησε για πολλά χρόνια στο Σόλσμπερι και θα θέλαμε να ακούσουμε όποιον έχει σχετικές πληροφορίες που μπορεί να μας βοηθήσουν στις έρευνές μας ή όποιον πιστεύει ότι μπορεί να ήταν θύμα», ανακοίνωσε.Join the Conversation