Ανοιχτό παραμένει το ασφαλιστικό – Κατρούγκαλος & Θεσμοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο

Ανοιχτό παραμένει το ασφαλιστικό – Κατρούγκαλος & Θεσμοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο

Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών με την ελληνική πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας συνεχίστηκαν και σήμερα, ενώ λίγο νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των Θεσμών, στο επίκεντρο της οποίος βρέθηκε το ασφαλιστικό.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με την Τρόικα, οι δύο πλευρές θα έχουν και νέο ραντεβού το Σάββατο, καθώς, έπειτα από τρεις ώρες που είχε διάρκεια η σημερινή συνάντηση, δεν υπήρξαν οριστικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ήδη από την Τετάρτη ότι η πρόταση των θεσμών βρίσκεται πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις για το ασφαλιστικό.

Κυβέρνηση και κουαρτέτο συγκλίνουν ιδίως στο ζήτημα της εθνικής σύνταξης και των ποσοστών αναπλήρωσης.

Η εθνική σύνταξη αναμένεται να διαμορφωθεί στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης και στα 345 για τα 15 έτη. Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το θέμα των επικουρικών.

Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το κουαρτέτο ζητά να χορηγείται μόνο σε εναπομείναντες συζύγους που έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους. Ζήτημα, που μετά τη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επίσης κλείσει.Σχόλια