Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Π. Ψωμιάδης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Π. Ψωμιάδης

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, «εάν δεν είναι μόνοι, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης».

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», «έχει η ΝΔ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τέσσερεις απανωτές ήττες. Για αυτές τις ήττες δεν απολογήθηκε κανείς, δεν έκανε κανείς καμία αυτοκριτική και δεν παραιτήθηκε κανείς».

Ακόμη, πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα θα κληθούμε εμείς να ψηφίσουμε τον νέο πρόεδρο, ασχέτως εάν είμαι ή δεν είμαι. Εγώ θα ζυγιάσω κάποια πράγματα, θα σταθμίσω κάποια πράγματα και θα δω τι θα κάνω. Όμως σας λέω, ότι εάν δεν είναι μόνοι, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε δεν αποκλείεται να είμαι κι εγώ ένας από τους συνυποψηφίους. Εξάλλου έδωσα εξετάσεις και δόξα σοι ο Θεός, νομίζω, είχα μια καλή πορεία».

Σε ερώτηση ποιους άλλους, εκτός των δύο, εννοεί που ενδεχόμενες δικές τους υποψηφιότητες, πιθανόν να επηρεάσουν και τη δική του στάση, ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για «έξι, επτά μπουμπούκια της ΝΔ» και για «κομματικές κουδουνίστρες» που «δεν έχουν προσφέρει τίποτε».
Στο ίδιο θέμα, σημείωσε ότι θα έχει συζητήσεις και με άλλους παράγοντες της πολιτικής ζωής και με τον Κ. Καραμανλή, και θα σταθμίσει και τη δική του στάση.

«Είναι αδιανόητο αυτή η μεγάλη παράταξη να μην έχει κάνει ακόμη την αυτοκριτική της, να μην έχουν αναλάβει κάποιοι τις ευθύνες και κάποιοι να μην έχουν παραιτηθεί. Κοιτάξτε, επειδή πάντοτε τα βάζουμε με τους αρχηγούς, δεν είναι μόνο θέμα αρχηγών, το θέμα είναι και τι έχεις γύρω σου» είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Υπογράμμισε δε πως «και πολλοί από τους πολιτικούς αρχηγούς μας είχαν ‘’μπουμπούκια’’ δίπλα τους, που αφαίρεσαν δεν πρόσθεσαν. Εγώ πρόσθετα πάντοτε. Όταν η ΝΔ είχε 25%, εγώ έπαιρνα 50-55%, αυτά δε πρέπει να τα παραβλέπετε, μπορεί να μην είμαι από κάποιο τζάκι, αλλά είμαι από μια μικρομεσαία προσφυγική οικογένεια και δικαιούμαι κι εγώ να διεκδικήσω. Δεν κατάλαβα, το καταστατικό δεν αφαιρεί το δικαίωμα. Γιατί άκουσα σήμερα τον κ. Κουμουτσάκο και χθες τον κ. Χατζηδάκη να μιλάνε, χρειάζεται σοβαρότητα, όχι γελοιοποίηση και ρωτώ: το 15,5 -10% (στις εσωκομματικές του 2009) ήταν γελοιοποίηση; Ότι πρόσθεσα κι έφερα μόνο νίκες στη ΝΔ ήταν γελοιοποίηση;».

«Ο νέος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να βγει μέσα από την κοινωνία, γιατί πρέπει να έχει μεγάλη απήχηση μέσα στην κοινωνία. Αν μου πείτε, ποιος είναι αυτός, θα σας πω δεν ξέρω ακόμα ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Απλώς σας θυμίζω, ότι ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε μη ρωτάς στη μάχη εάν νικήσεις, ή αν νικηθείς, μόνο πολέμα, κι εγώ έμαθα να πολεμάω», ολοκλήρωσε ο κ. Ψωμιάδης.Σχόλια