Ανοίγει ο δρόμος για διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες, κτηνοτρόφους & αλιείς

Ανοίγει ο δρόμος για διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες, κτηνοτρόφους & αλιείς

Ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος για διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, καθώς οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, που αριθμεί 60 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, προτίθενται να αποστείλουν το Σάββατο στο γραφείο του πρωθυπουργού τις δικές τους προτάσεις.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά μιλώντας στο ΑΜΠΕ το μέλος της Επιτροπής, Γιάννης Παναγής, αναφέροντας ότι στη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλήνια Επιτροπή στην Πέλλα, η οποία διήρκεσε για περισσότερες από πέντε ώρες, «η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμφώνησε με την κίνηση αυτή (28 ναι και 15 σε αναμονή)».

Ο ίδιος εξήγησε ωστόσο, ότι επειδή υπήρξαν και κάποιοι που εκδήλωσαν την επιθυμία να το συζητήσουν πρώτα με τους συμμετέχοντες στα μπλόκα που εκπροσωπούν, η Επιτροπή θα περιμένει την οριστική τους απάντηση μέχρι το Σάββατο, νωρίς το μεσημέρι, όπως και αυτών που συντάσσονται μαζί τους και δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν.

Με βάση την προθεσμία αυτή, ο Γιάννης Παναγής απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους εκπροσώπους των μπλόκων που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να προσθέσουν και αυτοί τυχόν αιτήματα που δε συμπεριλαμβάνονται στις «προτάσεις μας, να τις υπογράψουν και έτσι να πάμε στον διάλογο όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα που βρισκόμαστε στο δρόμο για περισσότερες από 20 ημέρες».

«Οι προτάσεις μας δεν είναι μακριά από αυτές των Τεμπών, αλλά και όλων των άλλων που δίνουν τον αγώνα τους στους δρόμους», σημείωσε ακόμη ο κ. Παναγής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό που ζητούν είναι έναν αυτόνομο ΟΓΑ, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και 3.000 για κάθε τέκνο, διατήρηση φορολογικού καθεστώτος στο 13%, και λειτουργία του μητρώου αγροτών.


Σχόλια