Ανοίγουν οι συναλλαγές με το εξωτερικό

Ανοίγουν οι συναλλαγές με το εξωτερικό

Χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε πως οι Έλληνες μπορούν πλέον να κάνουν αγορές/πληρωμές στο εξωτερικό με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες χωρίς την φυσική παρουσία των κατόχων τους. Όπως αναφέρει το Capital.gr, για κάθε τράπεζα θα υπάρχει ένα ημερήσιο όριο που θα ανέρχεται στα 300.000 ευρώ, με εξαίρεση να αποτελεί η Τράπεζα Αττικής της οποίας το όριο θα είναι στα 90,000 ευρώ. Την ίδια πληροφόρηση είχε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγών.

Αθροιστικά το ημερήσιο όριο που θα μπορεί να γίνει για συναλλαγές με το εξωτερικό θα ανέρχεται περίπου στα 1,3 εκατομμύρια, ένα ποσό που είναι αρκετά μικρότερο από αυτό που υπήρχε πριν τα capital controls. Αξίζει να αναφέρουμε πως όταν θα εξαντλείται το ημερήσιο όριο της τράπεζας σας, δεν θα μπορείτε να κάνετε άλλες συναλλαγές με το εξωτερικό την συγκεκριμένη ημέρα και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη.

Από χθες το πρωί το PayPal είναι και πάλι ενεργό στη χώρα μας, καθώς με μια επιβεβαίωση της κάρτας σας μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με το εξωτερικό.

Για να επαληθεύσετε την κάρτα σας με τον τετραψήφιο αριθμό που σας ζητάει το PayPal, θα πρέπει να καλέσετε την τηλεφωνική εξυπηρέτηση της τράπεζάς σας και να ζητήσετε να συνδεθείτε με το τμήμα καρτών, όπου και θα σας αναφερθεί ο τετραψήφιος κωδικός που σας έστειλε το PayPal.Σχόλια