Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απευθύνει η Φ. Γεννηματά

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απευθύνει η Φ. Γεννηματά

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απευθύνει, με άρθρο της στην εφημερίδα «Αγορά», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Είναι απόλυτα αναγκαίο να διατυπώσουμε μια νέα πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης» τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συντηρητικές, πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ».

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταρρυθμιστική πνοή που θα ανατρέπει τις παγιωμένες στρεβλώσεις», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο της και εξηγεί ότι μια προοδευτική συμμαχία θα είναι «η μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία της νεολαίας, των ανέργων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των συνταξιούχων δηλαδή των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων της Ελληνικής Κοινωνίας, τα οποία πρέπει να αποκτήσουν κοινή συλλογική και πολιτική έκφραση, ώστε η πλειοψηφία της κοινωνίας να αναλάβει την ευθύνη να πάει την Ελλάδα Μπροστά». Και γι’ αυτό, προσθέτει, χρειάζονται συνθέσεις «γύρω από ένα μεγάλο εθνικό στόχο», και όχι συγκρούσεις. «Η συμμαχία των Προοδευτικών δυνάμεων αφορά όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας, που πιστεύουν ότι μπορούμε, να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε για τη χώρα αυτή και τις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον», υπογραμμίζει.Σχόλια