Ανοικτό το Ισραήλ σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Ανοικτό το Ισραήλ σε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Ανοικτό σε μια μεγάλη γκάμα «αμοιβαία επωφελών συνεργασιών» με την Ελλάδα εμφανίζεται το Ισραήλ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή, με ωριμότερες αυτές στην ενέργεια και τα startups, ενώ εκφράζονται από ισραηλινής πλευράς περισσότερες προσδοκίες και για πολιτική συνεργασία, δεδομένης της θέσης και του ρόλου της Ελλάδας ως κράτους-μέλους στην ΕΕ και πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Οι συνεργασίες μεταξύ των startups – καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας – έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία τεχνογνωσίας και απασχόλησης, η ενεργειακή συνεργασία αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα και εδραιώνει τη σταθερότητα στην περιοχή της Α. Μεσογείου, η τουριστική συνεργασία, γνωρίζει σταθερή άνοδο, ενώ οι δύο λαοί μπορούν να αξιοποιήσουν την πολιτιστική εγγύτητα, που προκύπτει από τη θρησκευτική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική όσμωση των δύο λαών.

Μια δημοσιογραφική ομάδα, προσκεκλημένοι του υπουργείου Εξωτερικών, περιηγηθήκαμε τη χώρα και είδαμε τα διαφορετικά της πρόσωπα και τις δυνατότητες για συνέργειες που διανοίγονται μεταξύ των δύο κρατών και λαών.

Το παραθαλάσσιο Τελ Αβίβ, «μινιατούρα» του Μαϊάμι, είναι μια πόλη non stop. Όλο το 24ωρο σφύζει από ζωή με γεμάτους δρόμους, γεμάτα μαγαζιά και το βράδυ ακούς γνώριμους ήχους μπουζουκιού και στίχους ελληνικούς, που τραγουδάνε οι Ισραηλινοί ξεφαντώνοντας «α λα ελληνικά».Σχόλια