Ανησυχία ΔΝΤ για Μαρινόπουλο & το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας

Ανησυχία ΔΝΤ για Μαρινόπουλο & το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας

Την ανησυχία του αναφορικά με τις εξελίξεις στον Όμιλο Μαρινόπουλος και το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας, εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου του, Τζέρι Ράις.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα, ο κ. Ράις υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις, σημειώνοντας ότι στόχος του Ταμείου είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Ράις ρωτήθηκε και για τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, και επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει.

Ακόμη, συμπλήρωσε για άλλη μία φορά ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Ταμείου αποτελεί η σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις του Brexit, το ΔΝΤ διαβλέπει αυξημένους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στη Μ. Βρετανία.

 Σχόλια