Ανησυχία Ντράγκι για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Ανησυχία Ντράγκι για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Τη «σοβαρή του ανησυχία» για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα στην ακρόασή μου ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης αναγνώρισαν αυτές τις ανησυχίες, ιδιαίτερα με το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής στις 12 Ιουλίου του 2015», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν τη βούλησή τους να εξετάσουν, εάν κριθεί αναγκαίο, πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, ωστόσο, έθεσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, ο κ. Ντράγκι διεμήνυσε ότι «θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή, με δεδομένη την τεχνογνωσία του στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση οικονομικών προγραμμάτων βοήθειας». Πάντως, διευκρίνισε ότι «η ΕΚΤ δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά σε μία πιθανή μελλοντική συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα».Σχόλια