Οι ανησυχίες Φώφης-Νίκου, ο φόβος αντιπαράθεσης αλλά και αποχής

Οι ανησυχίες Φώφης-Νίκου, ο φόβος αντιπαράθεσης αλλά και αποχής

Σαν έναν μαραθώνιο που φτάνει προς την τελική ευθεία μοιάζει αυτή την ώρα η κατάσταση που επικρατεί στην Κεντροαριστερά εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκης τρέχουν για να προλάβουν να καλύψουν κάθε κενό και πλέον δείχνουν και οι δύο πλευρές να επιδεικνύονται σε έναν τελικό αγώνα δίχως αύριο.

Καίνε οι συμμαχίες

Πρώτος στόχος και των δύο είναι η εξασφάλιση συμμαχιών από τους υπόλοιπους 7 υποψηφίους του πρώτου γύρου, κάτι που αυτή την στιγμή δείχνει δύσκολο αφού ήδη έχουν συναντήσει αμφότεροι (και πολύ περισσότερο ο Ανδρουλάκης) ένα παγερό-ουδέτερο κλίμα.

Την Τρίτη Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησαν σειρά επαφών προκειμένου, μεταξύ άλλων, να διερευνήσουν τις προθέσεις των συνυποψήφιων τους αλλά και των κομμάτων της ΔΗΣΥ σε ότι αφορά τη στάση που θα κρατήσουν στο δεύτερο γύρο.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τους εκπροσώπους των Κινήσεων Πολιτών, τον Γιάννη Μανιάτη και προτίθεται να συναντηθεί και με τους Γιώργο Παπανδρέου και Σταύρο Θεοδωράκη.

Το debate και ο εκνευρισμός για τον δεύτερο γύρο

Δεύτερος στόχος, η επικράτηση στο debate της Πέμπτης στην ΕΡΤ. Η τετ α τετ τηλεμαχία των δύο υποψηφίων σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα του κοινού-ψηφοφόρων, όσων τουλάχιστων είναι ή παραμένουν αναποφάσιστοι.

Η κυρία Γεννηματά στη συνέντευξη της στον Σκάι, παραδέχθηκε ότι ο δεύτερος γύρος μιας αναμέτρησης είναι πιο διχαστικός από τον πρώτο και σημείωσε ανατροφοδοτώντας τη συζήτηση για το αν έπρεπε να στηθούν ξανά κάλπες μετά το μεγάλο ποσοστό που πήρε στον πρώτο γύρο «Αν ο κ. Ανδρουλάκης το ζητούσε, ναι δεν θα πηγαίναμε σε δεύτερο γύρο».

Ανησυχία για αποχή ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο

Μεγάλη ανησυχία πάντως στο όλο οικοδόμημα της κεντροαριστεράς και του νέου φορέα, προκύπτει από τα μηνύματα που φτάνουν στα δύο επιτελεία, πως η συμμετοχή των ψηφοφόρων δεν αναμένεται να πλησιάζει καν τα επίπεδα της προηγούμενης Κυριακής, όταν 210.000 πήγαν και κατέθεσαν 3 ευρώ έκαστος και την ψήφο τους…

Αν επιλέξουν την αποχή από την κάλπη και με δεδομένο ότι στον δεύτερο γύρο συνήθως ψηφίζουν λιγότεροι από ότι στον πρώτο, υπάρχει κίνδυνος να θολώσει η εικόνα της αρχικής, μαζικής συμμετοχής στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα πρέπει να αποφευχθεί να κινηθεί κάτω από τις 100 χιλιάδες.


Σχόλια