Άνοιξαν οι κάλπες – Τα δεδομένα και τα στοιχεία των εκλογών

Άνοιξαν οι κάλπες – Τα δεδομένα και τα στοιχεία των εκλογών

Ανοικτές είναι από τις 07:00 το πρωί οι κάλπες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο λόγος ανήκει στον πολίτη.

Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγάλει κάποιος από τις δημοσκοπήσεις, εφόσον φυσικά τις εμπιστευτεί, είναι πως η όποια επικράτηση δεν θα είναι διόλου εύκολη υπόθεση για κανέναν από τους δυο βασικούς μονομάχους. Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ, η κόπωση του εκλογικού σώματος από τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε ένα χρόνο αλλά και η γενικότερη απογοήτευση που έχει απαξιώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία στη συνείδηση εκατομμυρίων ψηφοφόρων, αναμένεται να στέψει βασίλισσα την αποχή, με ποσοστά που, αυτή τη φορά ίσως φτάσουν σε πρωτοφανή επίπεδα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο σε αυτές τις εκλογές ίσως δεν επικεντρωθεί τόσο στο ποιος θα καταλάβει την πρώτη θέση, καθώς, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρά τις όποιες τους διαφορές δεν παύουν να βρίσκονται από την ίδια πλέον φιλομνημονιακή πλευρά, αλλά στα κόμματα εκείνα που θα επιχειρήσουν να σπάσουν το φράγμα του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή για να αποτελέσουν τον βασικό αντιμνημονιακό πόλο όπως, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΠΑΜ, και τα οποία σίγουρα θα αλλάξουν τον κοινοβουλευτικό χάρτη με μια σύνθεση που αναμένεται να είναι από τις πιο πολυκομματικές που επιτεύχθηκαν στη χώρα.

Την εισοδό της στη Βουλή διεκδικεί επίσης και ο Βασίλης Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων η οποία, βάσει τουλάχιστον των δημοσκοπήσεων, φλερτάρει με το κοινοβουλευτικό κατώφλι του 3%.

Η δημοσιογραφική ομάδα του ereportaz θα βρίσκεται όπου χτυπά η καρδιά του ενδιαφέροντος, παρέχοντάς σας συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση.

Στις κάλπες καλούνται συνολικά 9.808.706 ψηφοφόροι σε συνολικά 19.499 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν έχουν τίποτα από τα δύο τότε θα μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας στον δικαστικό αντιπρόσωπο είτε το βιβλιάριο Υγείας τους είτε το δίπλωμα οδήγησης.

Σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται σταυρός επιλογής σε κάποιον από τους υποψηφίους και γι′ αυτό τον λόγο δεν θα υπάρχει στυλό ή μολύβι στα παραβάν.Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος βάλει σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θα θεωρηθεί άκυρο.

Οι εκλογείς εάν δεν γνωρίζουν ήδη το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Εσωτερικών ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του, όπου υπάρχει η εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις».

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος αναμένεται αυτή τη φορά νωρίτερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, περίπου στις 21:00.Σχόλια