Άνοιξε ο δρόμος για την καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα!

Άνοιξε ο δρόμος για την καλλιέργεια κάνναβης στην Ελλάδα!

Μετά από δεκαετίες απαγόρευσης η Ελλάδα έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη για μια από τις πιο κερδοφόρες εναλλακτικές προτάσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ( ΚΥΑ), ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης.

Πλέον όσοι έχουν την ενέργεια και τη διάθεση να «ψαχτούν» σε εναλλακτικές καλλιέργειες, θα μπορούν να το κάνουν χωρίς το φόβο του νόμου. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Αργύρη Μουντζούρη, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα Deal, έχει πραγματοποιήσει την αγορά αγροτικής έκτασης στο Άστρος Κυνουρίας. Ο ιδιοκτήτης της γνωστής επιχείρησης Kannabishop, σε συνεργασία με 4 – 5 άτομα, εμφανίζεται να προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη σπορά βιομηχανικής κάνναβης. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς για την προμήθεια των κατάλληλων σπόρων. Ο στόχος είναι η παραγωγή βρώσιμου λαδιού και αλευριού, ενώ οι προοπτικές για τον αγρότη είναι εξαιρετικές! Το κέρδος μπορεί να φτάσει τα 120 – 130 ευρώ ανά στρέμμα.

Πέρα όμως από τον Αργ. Μουντζούρη, σε αναμονή υπογραφής της ΚΥΑ από τους αρμόδιους υπουργούς, βρίσκονται καλλιεργητές σε Κρήτη, Εύβοια και Καστοριά. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες στην ΕΕ, που δεν είχε εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή οδηγία.

Πηγή: Παρασκήνιο


Σχόλια