Ανοδική πορεία για την Μαδρίτη στα χρηματιστήρια σήμερα – Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδική πορεία για την Μαδρίτη στα χρηματιστήρια σήμερα – Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές

Άνοδο κατέγραψε η αγορά της Μαδρίτης μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ισπανία.

Σε αντίθεση με την Μαδρίτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα άνοιξαν με πτώση, μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας  που επικρατεί, με την ψήφιση των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 σημείωσαν στο ξεκίνημα των συναλλαγών πτώση κατά 0,6-0,7%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,4% ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX σημείωσε άνοδο περίπου 3%.

Επίσης με άνοδο 2,39% έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο, κυρίως λόγω των προσδοκιών για τη λήψη μέτρων από την ιαπωνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Ο βασικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,39%, με κέρδη 357,19 μονάδων, για να διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 15.309,21 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 1,77% και κέρδη 21,28 μονάδων, στις 1.225,76 μονάδες.

Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, που συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους, μετά την ψήφο για Brexit των Βρετανών την Παρασκευή.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 15 σεντς στα 48,26 δολ. το βαρέλια, μετά τη μείωσή τους κατά 2,50 δολ. ή 4,9% στα 48,41 δολ. το βαρέλι την Παρασκευή.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού, μειώθηκαν κατά 25 σεντς στα 47,39 δολ. το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους κατά 2,47 δολ. το βαρέλι ή 4,9% την Παρασκευή.

Υπό πίεση βρίσκονται οι τιμές ου πετρελαίου, εξαιτίας της μείωσης της ισοτιμίας της στερλίνας, καθώς αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτικούς κύκλους για τις επόμενες κινήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ο «αγωνιστής» πατέρας του Ιάσονα Σχινά είχε …Χρηματιστηριακή εταιρείαΣχόλια