Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη Βέμπερ

Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη Βέμπερ

Αφορμή για «ανταλλαγή πυρών» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απετέλεσε η συνέντευξη του επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, στα «Νέα Σαββατοκύριακο», στην οποία κάνει λόγο για «μονομερείς αποφάσεις» της κυβέρνησης Τσίπρα, «που κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, με το πακέτο παροχών που εξήγγειλε πριν τα Χριστούγεννα, κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχαν αποκτήσει οι Ευρωπαίοι στο πρόσωπό του», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γερμανός κεντροδεξιός πολιτικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τη συνέντευξη του κ. Βέμπερ, επιτίθεται στη ΝΔ και στον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο αξιωματούχος του ΕΛΚ «είναι γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και ανθελληνικές θέσεις του», ενώ τον χαρακτηρίζει «καθοδηγητή του κ. Μητσοτάκη».

Σημειώνει, δε, ότι «αν ο κ. Βέμπερ δεν έχει μια φορά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δεν έχει δέκα φορές εμπιστοσύνη στον κ. Βέμπερ και τους εν Ελλάδι φίλους του». «Αυτούς, που κατόπιν τηλεφωνημάτων και νουθεσιών από το εξωτερικό, δεν στήριξαν τα μέτρα για τους συνταξιούχους. Να χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του και να μην ξεχάσει να αποστηθίσει τη συνέντευξη Βέμπερ σαν καλός μαθητής», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή της, η ΝΔ σημειώνει ότι ««προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο παραλήρημά του μπέρδεψε τις ημερομηνίες. Παριστάνουν ότι είμαστε στις 6 Ιανουαρίου 2015 και έβαλαν την κασέτα «Go back κυρία Μέρκελ», «Go back κύριε Βέμπερ». Μόνο που οι Έλληνες, πλέον, δεν καταναλώνουν τα παραμύθια τους».

«Καλή φώτιση!», καταλήγει η ΝΔ.Σχόλια