«Αντάρτικο» από Δρίτσα: Θα επανεξεταστεί το θέμα ΟΛΘ και ΟΛΠ

«Αντάρτικο» από Δρίτσα: Θα επανεξεταστεί το θέμα ΟΛΘ και ΟΛΠ

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια παράλληλης πολιτικής πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Από το βήμα της βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων δεσμεύτηκε ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εξισορροπήσουμε ή και να υπερβούμε τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή της συμφωνίας. Στόχος είναι να μην βάλουμε ταφόπλακα στις προσδοκίες της κοινωνίας«.

Οσον αφορά στους διαγωνισμούς για ΟΛΠ και ΟΛΘ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη συμφωνία για συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ εντός του Οκτωβρίου.

«Είμαστε δεσμευμένοι από τη συμφωνία αλλά πρέπει να υπάρξει κοινωνική διαβούλευση για τις εκτάσεις που θα δοθούν και τη μορφή των συμβάσεων. Σε αυτά δεν είμαστε δεσμευμένοι από τη συμφωνία, όσο και αν κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν.

Θα επιδιώξουμε συμβάσεις με τρόπο που να κατοχυρώνονται στο μέγιστο βαθμό το δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες των εργαζομένων», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχόλια