Ανθρωποσφαγή με 40 νεκρούς σε φυλακές του Ιράκ – Για ενέργεια που οργανώθηκε από το ISIS κάνουν λόγο πηγές

Ανθρωποσφαγή με 40 νεκρούς σε φυλακές του Ιράκ – Για ενέργεια που οργανώθηκε από το ISIS κάνουν λόγο πηγές

Τουλάχιστον 30 κρατούμενοι και 10 αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης στις φυλακής της πόλης Khalis, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, μετά την οποία κατάφεραν να αποδράσουν περισσότεροι από 50 κρατούμενοι, εννέα εκ των οποίων μέλη του ISIS.

126965Image1Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των τοπικών αξιωματούχων, η εξέγερση ξεκίνησε από τους ίδιους τους κρατούμενους, ωστόσο άλλες πληροφορίες από τους ίδιους κύκλους κάνουν λόγο για κάποια παρέμβαση απ’ έξω, «δείχνοντας» τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που ήθελαν να απελευθερώσουν τους συγκεκριμένους συντρόφους τους.

Η αστυνομία ισχυρίζεται πως το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι κρατούμενοι άρχισαν να στασιάζουν, κάτι που ανάγκασε τους φύλακες να παρέμβουν. Τότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε ομαδική επίθεση των κρατουμένων εναντίον τους οι οποίοι και κατάφεραν να αφοπλίσουν πολλούς από αυτούς, με αποτέλεσμα να λάβει χώρα εκτεταμένη ανταλλαγή πυροβολισμών και να βρουν τον θάνατο δεκάδες άτομα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της ιρακινής κυβέρνησης δείχνει να επιμένει πως δεν υπήρξε εμπλοκή «εξωτερικού παράγοντα» στην αιματηρή εξέγερση ωστόσο απολύτως συγκεκριμένες και έγκυρες πηγές κάνουν λόγο για οχήματα του Ισλαμικού Κράτους τα οποία επιχείρησαν να εισβάλουν σε αυτές και να απελευθερώσει τα μέλη της.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι αρχές αναζητούν τα 50 άτομα που τελικά διέφυγαν, ανάμεσά τους και τα συγκεκριμένα εννέα τα οποία ήταν προφυλακισμένοι με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας.Σχόλια