Αντί 4,4 εκατ. δολαρίων πωλείται το σπίτι του Τρότσκι στην Πρίγκηπο της Μικράς Ασίας

Αντί 4,4 εκατ. δολαρίων πωλείται το σπίτι του Τρότσκι στην Πρίγκηπο της Μικράς Ασίας

Δεκαοκτώ δωμάτια, πέντε μπάνια και ένα τεράστιο οικόπεδο. Το σπίτι του ρώσου επαναστάτη Λέων Τρότσκι στην Πρίγκηπο πωλείται.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Hurriyet, η τεράστια κατοικία των 950 τ.μ. που βλέπει τη θάλασσα του Μαρμαρά πωλείται προς 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Το τριώροφο σπίτι κατασκευάστηκε πριν 150 χρόνια και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 3.600 τ.μ.

«Ο Τρότσκι έζησε τέσσερα χρόνια σε αυτό το σπίτι αφού το πρώτο του σπίτι, επίσης στην Πρίγκηπο, κάηκε» εξηγεί ο πρώην δήμαρχος του νησιού Μουσταφά Φαρσάκογλου.

Όμως σύμφωνα με τον ίδιο το σπίτι είναι σε πολύ κακή κατάσταση «και χρειάζεται πολλές επισκευές». Επίσης δεν διαθέτει θέρμανση.

«Αν το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού διέθετε τα μέσα θα μπορούσε να το αγοράσει, να το ανακαινίσει και να το κάνει πολιτιστικό κέντρο», επεσήμανε ο Φαρσάκογλου. «Όπως και να έχει το κτίριο είναι διατηρητέο και όποιος το αγοράσει δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, ξενοδοχείο ή εστιατόριο».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να πουλήσουμε το σπίτι αυτό, όμως κανείς δεν το θέλει» εξήγησε από την πλευρά του μεσίτης από την Πρίγκηπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Ο ιδιοκτήτης του, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες» για τη συντήρησή του, πρόσθεσε.

Ο Λέων Τρότσκι, ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού, ήρθε να μείνει στην Πρίγκηπο το 1929, αφού ο Στάλιν τον εξόρισε από την Σοβιετική Ένωση.

 Σχόλια