Αντιδράσεις από τα Παιδικά Χωριά SOS για φόρους & ΕΝΦΙΑ

Αντιδράσεις από τα Παιδικά Χωριά SOS για φόρους & ΕΝΦΙΑ

«ΕΝΦΙΑ και φόροι πλήττουν τα Παιδικά Χωριά SOS» σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, εξηγώντας ότι με απόφαση που είχε πάρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο τόκος που δημιουργούν οι χρηματικές δωρεές θεωρείται επιχειρηματικό κέρδος και φορολογείται με 26%, αντί για 15% που ήταν μέχρι σήμερα.

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να καταργήσουν αυτή «την παράλογη φορολογία», και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των παιδιών που προστατεύουν, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος δε λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καθώς και ότι καλούνται να καταβάλουν 73.750 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για έναν χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε επτά εργαζομένους.

«Η βαριά φορολόγηση των κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων στη χώρα μας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των προγραμμάτων τους και στερεί βασικές υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες που αυτά υποστηρίζουν, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας.Σχόλια