Αντιδράσεις για τον Γάλλο πρωθυπουργό που πήγε με το κυβερνητικό αεροσκάφος να παρακολουθήσει το Τσάμπιονς Λιγκ

Αντιδράσεις για τον Γάλλο πρωθυπουργό που πήγε με το κυβερνητικό αεροσκάφος να παρακολουθήσει το Τσάμπιονς Λιγκ

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, πραγματοποίησε ταξίδι στο Βερολίνο με κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να παρακολουθήσει με δύο από τους γιους του τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού με το Φάλκον, το κόστος του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποτελεί πλήγμα στην εικόνα του, καθώς η είδηση άφησε άσχημες εντυπώσεις στους πολίτες, δεδομένης της οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση απαντάει στις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το ταξίδι ήταν επίσημο: «ο Μανουέλ Βαλς παρακολούθησε τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα το Σάββατο το βράδυ έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, με τον οποίο συζήτησε πριν από τον αγώνα σχετικά με τη διοργάνωση από τη Γαλλία του Euro 2016. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της UEFA, που συναντήθηκαν σήμερα στο μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαίωσαν αυτήν την πρόσκληση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει ο ίδιος επιβεβαιώσει ότι είναι οπαδός της ομάδας της Μπαρτσελόνα –έχει άλλωστε γεννηθεί στη Βαρκελώνη– αλλά και η παρουσία των γιων του στο ταξίδι, που αποκαλύφθηκε μόλις χθες, εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την φύση αυτού του ταξιδιού, που επιπλέον δεν ήταν καταγεγραμμένο στην ατζέντα των επίσημων υποχρεώσεών του.

Εν τω μεταξύ, το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στον πολιτικό χώρο, όσο και στον Τύπο της χώρας, που ασκεί δριμεία κριτική στον Βαλς.

«Η μεγάλη γκάφα» ήταν ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Le Parisien, που προσάπτει στον πρωθυπουργό ότι «εκτροχιάστηκε απροκάλυπτα» σε μία χρονική περίοδο όπου οι Γάλλοι είναι εγκλωβισμένοι «από την κρίση και της ανεργία».

«Σφάλμα»: τόσο η Le Monde όσο και η εφημερίδα της Αριστεράς Libération επέλεξαν τον ίδιο τίτλο για τα κεντρικά τους άρθρα.

Η δεξιά αντιπολίτευση από την άλλη με πολυάριθμα μηνύματα στο Twitter και με δηλώσεις στελεχών της στα ΜΜΕ, έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό «που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», ενώ απαίτησε από εκείνον να βάλει το χέρι στην τσέπη.Σχόλια