Αντιμετώπισε τους μαύρους κύκλους με φυσικό τρόπο

Αντιμετώπισε τους μαύρους κύκλους με φυσικό τρόπο

Σίγουρα μετά από ένα ξενύχτι, είτε γιατί διασκέδαζες μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ, είτε γιατί δούλευες μέχρι αργά, το αποτέλεσμα είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς γιατί με φυσικά υλικά που θα βρεις στο σπίτι, κυρίως λαχανικά, μπορείς να διώξεις τελείως τους μαύρους κύκλους εύκολα και γρήγορα. Διάβασε παρακάτω τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

 

Το δροσιστικό αγγούρι σβήνει μαύρους κύκλους και οίδημα

Τα αγγούρια έχουν δροσιστικές και στυπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται εκτενώς στη θεραπεία των μαύρων κύκλων. Μπορούν να «ανοίξουν» το χρώμα του δέρματος, να αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσουν το πρήξιμο.

–  Κόψε ένα αγγούρι σε χοντρές φέτες και βάλτο να κρυώσει στο ψυγείο. Τοποθέτησε μια δροσερή φέτα σε κάθε μάτι για 10-15’. Ξέπλυνε την περιοχή με χλιαρό νερό. Για να δεις αποτέλεσμα, κάντο δύο φορές τη μέρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

– Τρίψε ένα μικρό αγγούρι, στράγγισε τον χυμό του και βάλε τον στο ψυγείο για μερικά λεπτά.  Βούτηξε μια μπάλα από βαμβάκι μέσα στον χυμό και ακούμπησέ τη κάτω από κάθε μάτι. Άφησε την επιδερμίδα να απορροφήσει τον χυμό (περίπου 15’). Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Επανάλαβε δύο φορές τη μέρα για μία εβδομάδα.

–  Ανακάτεψε τον χυμό από το αγγούρι με χυμό λεμόνι σε ίσες ποσότητες και κάνε κομπρέσες με το μείγμα κάτω από τα μάτια. Άφησέ το για 15’ και ξέπλυνε με νερό. Κάντο καθημερινά για 8-10 μέρες.

 

Βάλε πατάτα για να αποχρωματίσεις τους μαύρους κύκλους

Οι πατάτες διαθέτουν φυσικές λευκαντικές ιδιότητες που βοηθούν στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων.  Μπορούν, επίσης, να καταπολεμήσουν το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

–  Άφησε δύο πατάτες στο ψυγείο για μία ώρα. Ξεφλούδισε και τρίψε τις πατάτες για να πάρεις τον χυμό τους. Βούτηξε μια μπάλα από βαμβάκι μέσα στον χυμό και κάνε κομπρέσα για 5′ κάθε βράδυ προτού πας για ύπνο. Το πρωί, ξέπλυνε την περιοχή με ζεστό νερό. Ακολούθησε τη θεραπεία καθημερινά για μία εβδομάδα ή περισσότερο για να απομακρύνεις τους μαύρους κύκλους.

 

Η ντομάτα δεν αφήνει τους μαύρους κύκλους να επιβιώσουν

Οι ντομάτες είναι από τις πιο αποτελεσματικές τροφές κατά των μαύρων κύκλων, αφού περιέχουν λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που «ανοίγει» το χρώμα του δέρματος κάτω από τα μάτια.

–  Λιώσε μια ντομάτα μεσαία μεγέθους, μέχρι να γίνει πολτός. Πρόσθεσε στον πολτό ½ κ.γ. χυμό λεμόνι, μια πρέζα κουρκουμά σε σκόνη και 2 κ.γ. αλεύρι ρεβυθιού. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και βάλε την αλοιφή πάνω στους μαύρους κύκλους. Άφησέ τη για 15’ και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Επανάλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα, μέχρι να υποχωρήσουν τελείως οι μαύροι κύκλοι.

 

 

 Σχόλια