Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος

Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Στις εικόνες φαίνεται ο Γ. Κατρούγκαλος να κοιτάζει εναγωνίως τις σημειώσεις του, ενώ πριν μεταβεί στη Βουλή, πέρασε από το μέγαρο Μαξίμου για τις «τελευταίες» οδηγίες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διατεθειμένοι να ασκήσουν σκληρή κριτική και κυρίως να πιέσουν τον υπουργό να λάβουν σαφείς εξηγήσεις για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό πριν δώσουν την ψήφο τους.

«Κόκκινη» γραμμή θεωρείται η αποφυγή της περικοπής στις κύριες συντάξεις, δέσμευση την οποία πρόκειται να επαναλάβει ο κ. Κατρούγκαλος.

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να μεταφέρουν το κλίμα δυσαρέσκειας που εντόπισαν στις εκλογικές τους περιφέρειες, κατά τις ημέρες των εορτών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας φέρεται να επισημάνει ότι αναζητά βελτιώσεις σε ορισμένα σημεία, κυρίως στις ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, αυξάνονται δραματικά. Τούτο ασφαλώς σημαίνει εξεύρεση ισοδυνάμων όπως εξηγούσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

 Σχόλια