Αντιπαράθεση Μπουτάρη–Τζιτζικώστα για το προσφυγικό

Αντιπαράθεση Μπουτάρη–Τζιτζικώστα για το προσφυγικό

Το προσφυγικό αποτέλεσε την αφορμή της αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Ο περιφερειάρχης φαίνεται να ποντάρει τελευταία στη ξενοφοβία» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης σχολιάζοντας τις τελευταίες κινήσεις του κ. Τζιτζικώστα στο προσφυγικό.

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ.

«Θεωρώ απολύτως λογικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει δεκανίκια για την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού και την κατάλυση κάθε έννοιας νόμου και τάξης στην Ειδομένη. Να ψάχνει δεκανίκια για να δικαιολογήσει για ποιο λόγο φόρτωσε όλο το βάρος του προσφυγικού σε μια Περιφέρεια, για ποιο λόγο δεν προχωρά στον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, που της ζητάμε εδώ και μήνες, μεταφέροντας απλώς την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη. Το παράλογο είναι ότι ορισμένοι δέχονται να παίξουν αυτό τον άχαρο ρόλο και να γίνουν το δεκανίκι αυτής της κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Τζιτιζκώστας, προσθέτοντας ότι: «Οι ανοχές και οι αντοχές της Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό τελείωσαν».

 Σχόλια