Αντιπαράθεση στη Βουλή για την εκκρεμή κλήση Στουρνάρα για τη Siemens

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την εκκρεμή κλήση Στουρνάρα για τη Siemens

Αιτία αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απετέλεσε το ζήτημα της εκκρεμούς κλήσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά την πρώτη της συνεδρίαση.

Πάντως σήμερα δεν ελήφθη απόφαση και το θέμα παραπέμφθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα της κλήσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να δώσεις εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, επισημαίνοντας ότι αν η Επιτροπή θεωρεί ότι παραμένει επίδικο ζήτημα ο συμβιβασμός θα πρέπει να κληθεί.

Μάλιστα, η κ. Χριστοδουλοπούλου, υπενθύμισε ότι σε επιστολή του τον Αύγουστο, προς την τότε πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Στουρνάρας είχε δεσμευθεί ότι μπορεί να ενημερώσει την επιτροπή αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στα όσα ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολίασε ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κληθεί και η τέως πρόεδρος της Βουλής.
«Αν έρθει ο κ. Στουρνάρας να φωνάξουμε και την κ. Κωνσταντοπούλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. «Για να μας πει τι;», τον ρώτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Στην συνεδρίαση υπήρξε και αντιπαράθεση ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, και στη βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, όταν η τελευταία κατήγγειλε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (Σ.Ε.Ε.Π.) που δημιουργείται με το νόμο για τα ΜΜΕ αποτελεί «κέντρο προπαγάνδας» και πρότεινε την κλήση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

«Είναι ειρωνικό να μιλά για προπαγάνδα η εκπρόσωπος του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση», σχολίασε η κ. Καββαδία, ενώ η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για «φασισμό».

Η αντιπαράθεση σταμάτησε με παρέμβαση της προεδρεύουσας.Σχόλια