Αντίστροφη μέτρηση για τον… ανασχηματισμό – Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

Αντίστροφη μέτρηση για τον… ανασχηματισμό – Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

Αμέσως μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Σίγουρα τα πρώτα ονόματα που θα δουν την πόρτα της εξόδου από το υπουργικό συμβούλιο, θεωρούνται οι Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος, Βαλαβάνη. Δεν αποκλείονται και αλλαγές…έκπληξη, σε τομείς που το κυβερνητικό έργο έχει επιδείξει…καθυστερήσεις. Ενώ, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται αλλαγή στα πρόσωπα της κυβέρνησης που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμεί να μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς δεν μπορεί να παραμείνει μετά την απαίτηση των δανειστών να μην προχωρήσει ο νόμος για τα εργασιακά. Ο κ. Σκουρλέτης θεωρείται πιθανότερος διάδοχος του Πάνου Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Από την άλλη, το πιθανότερο είναι και η μετακίνηση του Θοδωρή Δρίτσα, από το Ναυτιλίας.

Όπως όλα δείχνουν μπαίνουν στην κυβέρνηση, αν και από τους εντόνως διαφωνούντες, με την κυβερνητική γραμμή, ο Αλέξης Μητρόπουλος. Καθώς επίσης και ο εξωκοινοβουλευτικός Σάββας Ρομπόλης.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και αφού υπάρξει η πρώτη κίνηση από τους δανειστές στο πλαίσιο της συμφωνίας, με το άνοιγμα του ELA ώστε να τονωθεί η ρευστότητα των τραπεζών. Οι περισσότεροι τον τοποθετούν για αύριο, αφού ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και αναζητηθούν τρόπο διεύρυνσης της κυβέρνησης, όχι με πολιτικές συμμαχίες αλλά με συμβολικές τοποθετήσεις ανθρώπων ευρύτερης αποδοχής.Σχόλια