Απ. Τζιτζικώστας: Δέκα εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Απ. Τζιτζικώστας: Δέκα εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Κονδύλι ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλιστεί μέσα από το νέο ΕΣΠΑ για την ανάπλαση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εκεί θα γίνει μια παρέμβαση ύψους 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου, μόλις αποδοθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το στρατόπεδο Παύλου Μελά στον δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα και με την προεκλογική μας δέσμευση την οποία υλοποιούμε και κάνουμε πράξη, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου πανέμορφου μητροπολιτικού πάρκου, το οποίο θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες, στην καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Ανέφερε ακόμη ότι «στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις» και επισήμανε ότι η Περιφέρεια περιμένει από τους δήμους να ξεκινήσουν τις μελέτες τους.

Για τα οδικά έργα που εκτελούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στην εσωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στους δρόμους Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας, Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και Θεσσαλονίκης – Σερρών και σε λίγο καιρό, αφού δοθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα ξεκινήσουν εργασίες στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Μουδανίων.

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Τζιτζικώστας: Μην τολμήσει κανείς να παίξει με τα συμφέροντα της χώρας και την ΜακεδονίαΣχόλια