Απαγόρευσαν στον Μπερλουσκόνι την είσοδο στην Ουκρανία

Απαγόρευσαν στον Μπερλουσκόνι την είσοδο στην Ουκρανία

Την είσοδο στην Ουκρανία, απαγόρευσαν στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, «για λόγους εθνικής ασφαλείας», όπως έγραψε σήμερα η διαδικτυακή εφημερίδα Apostrophe.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επισκέφθηκε την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία, και έγινε ο επιφανέστερος πολιτικός χώρας της Δύσης που επισκέφθηκε την περιοχή αυτή, όπου συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τη Δευτέρα «εκδόθηκε μια απόφαση βάση της οποίας απαγορεύεται στον Ιταλό υπήκοο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να εισέλθει στην ουκρανική επικράτεια για ένα διάστημα 3 ετών προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια της χώρας μας» έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη την υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Σημειώνεται ότι η SBU δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ και η εκπρόσωπος Τύπου του Μπερλουσκόνι, επίσης δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο.

Η ταξιδιωτική απαγόρευση που επιβλήθηκε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι συμπίπτει χρονικά με την απόφαση της Ουκρανίας να διευρύνει τις κυρώσεις σε βάρος προσώπων ή επιχειρήσεων που συνδέονται με τη Ρωσία.Σχόλια