Απαγόρευση απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων – Ποια δρομολόγια εκτελούνται κανονικά

Απαγόρευση απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων – Ποια δρομολόγια εκτελούνται κανονικά

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας, φθάνοντας κατά τόπου στο Αιγαίο, τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι και η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου, ωστόσο, τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα, προς το παρόν, εκτελούνται κανονικά.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος,Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, ενώ ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους και για την καλύτερη ενημέρωσή τους σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Σχόλια