«Απαγορευμένος» ο Ντεπαρντιέ στην Ουκρανία

«Απαγορευμένος» ο Ντεπαρντιέ στην Ουκρανία

Στην απαγόρευση της μετάδοσης της δουλειάς 13 ηθοποιών και τραγουδιστών από τα τηλεοπτικά κανάλια, το ραδιόφωνο και τους κινηματογράφους προχώρησε το Σάββατο η ουκρανική κυβέρνηση, κρίνοντας ότι αυτά τα άτομα αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα Ρώσων καλλιτεχνών αλλά και υποστηρικτών της πολιτικής που ακολουθεί ο Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία, ενισχύοντας τους Ρώσους αυτονομιστές.

Μεταξύ αυτών και ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έγινε Ρώσος πολίτης το 2013.

Ο Ντεπαρντιέ συμπεριλήφθηκε στη «μαύρη λίστα» της ουκρανικής κυβέρνησης λόγω της στενής φιλίας που τον συνδέει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και των φημολογούμενων δηλώσεών του για τη «μη ύπαρξη» αυτόνομης Ουκρανίας. Για τους ίδιους, εξάλλου, λόγους, είχε αποφασιστεί τον Ιούνιο και η απαγόρευση εισόδου του 66χρονου Γάλλου ηθοποιού στην Ουκρανία για πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι η λίστα με τους «απαγορευμένους καλλιτέχνες» περιλαμβάνει επίσης τον 77χρονο Ρώσο τραγουδιστή και πολιτικό Ιωσήφ Κομπζόν, αλλά και τον Μιχαήλ Μπογιάρσκι, έναν κινηματογραφικό αστέρα της σοβιετικής εποχής, που σύμφωνα με τους Ουκρανούς είχε υπογράψει ένα ανοιχτό γράμμα υποστήριξης για την προσάρτηση της Κριμαίας.



Σχόλια