Απαλλάχθηκε από την κατάθεση στην Εξεταστική ο Στ. Ψυχάρης

Απαλλάχθηκε από την κατάθεση στην Εξεταστική ο Στ. Ψυχάρης

Σε προφανή αδυναμία να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων ήταν ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, με αποτέλεσμα να απαλλαγεί από το να καταθέσει ως μάρτυρας.

Επιπλέον ο εκδότης έδωσε μία προσωπική και μία εισαγωγική δήλωση, τις οποίες αδυνατούσε να αναγνώσει, με αποτέλεσμα αυτό να το κάνει η γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Με πρόταση του προέδρου της Εξεταστικής Σωκράτη Φάμελλου ο εκδότης δεν θα καταθέσει. Την πρόταση υποστήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ διαφώνησε η Χρυσή Αυγή.

Στις γραπτές του δηλώσεις ο Στ. Ψυχάρης ανέφερε ότι:

– δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν την δανειοδότηση του ΔΟΛ γιατί έχει λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία

– δεν μπορεί να εισφέρει πληροφορίες για τα δάνεια του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ καθώς είναι θέματα που δεν έχει χειριστεί. Συμπληρώνει πάντως ότι μπορεί να απαντήσει εγγράφως με την βοήθεια ειδικών.

Ο Στ. Ψυχάρης ανακοίνωσε ότι πάσχει από ήπια μορφή πάρκινσον την οποία «έχει δαμάσει» και ότι έχει κάνει εγχείριση καρδιάς (αλλαγή βαλβίδας) στις ΗΠΑ.

Ακόμη επισημαίνει ότι στο διαδίκτυο υπήρξε «ορυμαγδός επιθετικών και κακόβουλων σχολεία που πήραν ενοχλητικές διαστάσεις».

Για την αλλαγή στάσης του όσον αφορά την αυτοπρόσωπη κλήση του ο κ. Ψυχάρης ανέφερε: «Είχα ζητήσει να αναβληθεί η εμφάνισή μου διότι έχω προφανή δυσχέρεια μακράς συνομιλίας», αλλά «οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο ως μέλλοντα μακαρίτη».Σχόλια