Απαλό δέρμα μετά την αποτρίχωση

Απαλό δέρμα μετά την αποτρίχωση

Ανακούφισε το δέρμα σου μετά την αποτρίχωση, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω tips που θα σου εξασφαλίσουν απαλό και λαμπερό δέρμα μετά την αποτρίχωση με κερί.

 

Πριν κλείσεις ραντεβού, βεβαιώσου ότι οι τρίχες σου είναι αρκετά μεγάλες, για να τις τραβήξει το κερί. Αυτό εξασφαλίζει ό,τι δεν θα υπάρξει κάποια βλάβη στα θυλάκια, μετά την αποτρίχωση. Αν έχεις μόλις ξυριστεί, θα πρέπει κατά κανόνα να περιμένεις για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ώστε να μεγαλώσουν και πάλι οι τρίχες σου.

 

Λίγες ημέρες πριν το ραντεβού σου, φρόντισε να κάνεις απολέπιση και ενυδάτωση του δέρματος τακτικά, διότι αυτό θα βοηθήσει να μη γυρίζουν οι τρίχες προς τα μέσα. Καλό είναι να χρησιμοποιείς μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα ή μια φυσική ενυδατική λοσιόν. Όμως, την ημέρα της αποτρίχωσης κράτησε το δέρμα σου μακριά από λάδια, τζελ ή λοσιόν, καθώς μπορεί να εμποδίσουν το κερί να βγάλει τις τρίχες.

 

Αν πρόκειται να κάνεις ένα βραζιλιάνικο μπικίνι με κερί, καλό είναι μετά να φορέσεις ένα καινούριο βαμβακερό εσώρουχο. Μετά την αποτρίχωση οι πόροι σου είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Ένα καθαρό εσώρουχο, θα κρατήσει μακριά τα μικρόβια.

 

Εάν ανησυχείς για τον πόνο, τότε να αποφεύγεις την αποτρίχωση την εβδομάδα πριν την περίοδο σου. Σύμφωνα με ιατρικούς εμπειρογνώμονες, οι επώδυνες διαδικασίες μπορεί να πονέσουν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, διότι οι ενδορφίνες βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους. Μπορείτε επίσης, να κάνεις κερί κατά τη διάρκεια του μήνα που θα έχεις ωορρηξία (ημέρες 13 έως 15 του κύκλου σου). Αυτές τις ημέρες τα επίπεδα των οιστρογόνων, που είναι το φυσικό παυσίπονο του σώματός σου, είναι στο υψηλότερο σημείο τους.

 

Μετά από τουλάχιστον 24 ώρες, μπορείς να κάνεις απολέπιση, απαλά το δέρμα που είναι κερωμένο και μετά να το ενυδατώσεις. Η τακτική απολέπιση, σε συνδυασμό με τις ενυδατικές κρέμες, θα κρατήσουν το δέρμα απαλό και θα μειώσουν τις πιθανότητες να γυρίσουν οι τρίχες προς τα μέσα. Επίσης, το scrub σώματος, θα ενισχύσει τη κυκλοφορία και τη ροή του αίματος και θα μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

 

 Σχόλια