Απάντηση Μαξίμου για τους Γερμανούς συμβούλους: Ουδέποτε τους προσλάβαμε, ανεπαρκείς οι προτάσεις τους

Απάντηση Μαξίμου για τους Γερμανούς συμβούλους: Ουδέποτε τους προσλάβαμε, ανεπαρκείς οι προτάσεις τους

Την δική της απάντηση στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ώρες περί συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης με  την Goetzpartners, έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδοντας τα κακώς κείμενα που έκαναν λόγο για έμμισθη σχέση.

Η κυβέρνηση δεν είχε έμμισθη σχέση με την Goetzpartners, καθώς οι προτάσεις της και η αξιοπιστία των επαφών της κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Αυτό απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στο δημοσίευμα των «Νέων» ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης είχαν προσλάβει Γερμανούς συμβούλους, που έκαναν πρόταση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η οποία όμως δεν έφτασε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κυβέρνηση όμως επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέροντας ότι η εταιρεία χτύπησε την… πόρτα του Μαξίμου, ζητώντας συνεργασία, όπως είχε κάνει παλιότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners.

Η εν λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ .

Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς».

 Σχόλια