Απάντηση της ΠΟΕΣΥ στην απαγόρευση τηλεοπτικών συνεργείων στα κέντρα προσφύγων

Απάντηση της ΠΟΕΣΥ στην απαγόρευση τηλεοπτικών συνεργείων στα κέντρα προσφύγων

Την αντίθεσή του εκφράζει το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην «πρωτοφανή» απαγόρευση άσκησης της δημοσιογραφικής έρευνας και ειδησεογραφικής καταγραφής πτυχών του φλέγοντος ζητήματος του προσφυγικού που επιχειρείται με την «οδηγία» του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία δεν θα δίδονται άδειες σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους, προκειμένου να εισέρχονται στους χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, μέχρι νεωτέρας».

Το δ.σ. της ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση, δεδομένου ότι καμιά  κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την όποια περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων.

«Στις παρούσες συνθήκες, το δημοσιογραφικό καθήκον και η αναγκαιότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας επιβάλλουν, την ανάδειξη όλων των πτυχών της προσφυγικής κρίσης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις συνθήκες διαβίωσης στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων» σημειώνει.Σχόλια