Απάντηση Βενιζέλου στη Κυβέρνηση:Και κόβουν συντάξεις και αυξάνουν εισφορές

Απάντηση Βενιζέλου στη Κυβέρνηση:Και κόβουν συντάξεις και αυξάνουν εισφορές

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφερόμενοι στα σχόλια κύκλων του Μαξίμου για το άρθρο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί ασφαλιστικού που δημοσιεύθηκε στο ekyklos.gr, αντεπιτέθηκαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκρισία.

«Αυτό που κατάλαβε η κυβέρνηση από τη συνολική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ασφαλιστικό είναι η αντίθεση στην αύξηση των εισφορών ώστε  η κυβέρνηση να αναγκαστεί να κόψει τις συντάξεις και να εκτεθεί πολιτικά! Φοβερός συλλογισμός. Η κυβέρνηση υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι και κόβει τις συντάξεις και αυξάνει τις εισφορές. Η κυβέρνηση υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει τη βλάβη που έχουν προκαλέσει στην οικονομία συνολικά και κατά συνέπεια στο ασφαλιστικό σύστημα οι 12 μήνες της παραμονής της στην εξουσία και της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης», αναφέρουν.

«Δεν πρόσεξε προφανώς η κυβέρνηση στο άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου τις αναφορές, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη :

–       Συγκρότησης του πυλώνα των επαγγελματικών ταμείων

–       Σύνδεσης του ασφαλιστικού με το φορολογικό σύστημα με κίνητρα για τις  επιχειρήσεις έντασης εργασίας

–       Πλήρους σεβασμού της αρχής της αναλογικής ισότητας μεταξύ αποδοχών – εισφορών – παροχών ώστε να έχει λόγο ο ασφαλισμένος να εμφανίζει μακρύ ασφαλιστικό και το σύνολο των πραγματικών του αποδοχών μετά τα 15 χρόνια ασφάλισης.

Η κυβέρνηση αδυνατεί επίσης να κατανοήσει τη διαφορά που υπάρχει στην φορολογική και ασφαλιστική μεταχείριση ανάμεσα στο μη μισθολογικό κόστος εργασίας για τις επιχειρήσεις και το ύψος των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων», προσθέτουν.

Είναι σημαντικό, αναφέρουν τέλος, που η κυβέρνηση «κατέβασε πλέον τη «ζημιά» των ταμείων από το PSI στα 13 δισ. από τα 25 που ήταν ο αγαπημένος σχετικός αριθμός του κ. Τσίπρα. Ακόμη λίγη προσπάθεια χρειάζεται για να παραδεχθεί ότι το κράτος επιχορήγησε τα ταμεία την περίοδο της κρίσης με 116 δις ευρώ. Χωρίς το PSI και την αναδιάρθρωση του χρέους του 2012 δεν θα υπήρχαν άλλωστε ταμεία, γιατί δεν θα υπήρχε ελληνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης:

Ε.Βενιζέλος: Η προσφυγική κρίση καθιστά τα ελληνικά σύνορα και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Βενιζέλος: Η τράπεζα του ψεύδους δεν ανακεφαλαιοποιείται

 


Σχόλια