Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ – Δύο συλλήψεις

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ – Δύο συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, που ήταν συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας και οι οποίοι ήταν έτοιμοι να «πλημμυρίσουν» την αγορά με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πλαστά εισιτήρια που χρησιμοποιούν οι πολίτες στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, προχώρησαν οι Αρχές.

1

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μενίδι, όπου συνελήφθησαν οι δύο άντρες, ηλικίας 48 και 58 ετών, και οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες τυπογραφικής εταιρείας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 59.470 πλαστά εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, ενώ βρέθηκε κι άλλο ένα εκατομμύριο εισιτήρια, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, αν και από τις Αρχές θεωρούν βέβαιο το γεγονός πως θα είναι πλαστά.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των δραστών μετά από καταγγελία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

2

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στους χώρους τυπογραφείου στην περιοχή των Αχαρνών Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

– 59.470 πλαστά εισιτήρια,

– 1.000.000 εκτυπωμένα εισιτήρια, έτοιμα προς κοπή, συσκευασία και πώληση, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται,

– 12.500 εντυπώματα εισιτηρίων με το λογότυπο του ΟΑΣΑ,

– δώδεκα (12) εκτυπωμένα ρολά εισιτηρίων χωρίς πρόσθετα ασφαλείας, μόνο με το σήμα του Ο.Α.Σ.Α,

– δώδεκα (12) τυπογραφικά μηχανήματα και

– το χρηματικό ποσό των -13.500- ευρώ.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας για το Δημόσιο, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα προσδιοριστεί επακριβώς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΣΑ.Σχόλια