Απάτη με δωροεπιταγές καταγγέλει η Κωτσόβολος

Απάτη με δωροεπιταγές καταγγέλει η Κωτσόβολος

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η εταιρεία Κωτσόβολος προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για ηλεκτρονική απάτη που γίνεται με χρήση του ονόματος της εταιρείας.

Η Κωτσόβολος έπεσε για άλλη μια φορά θύμα απάτης καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν την επωνυμία και την φήμη της αλυσίδας για να «ψαρέψουν» ανυποψίαστους μέσω sms. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής «Η Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS με “πακέτα-δωροεπιταγές Κωτσόβολος” στα οποία ζητείται να συμπληρωθεί κινητό τηλέφωνο ή εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία. Τ

α SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείσθε να τα αγνοήσετε και να μην ανοίξετε οποιοδήποτε link περιέχουν». Η εταιρεία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε ΤΥΧΑΙΟΥΣ αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος.

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος news247.gr γίνεται διερεύνηση με την βοήθεια των διωκτικών Αρχών για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να προστατευτούν όλοι, έννομα, από την ηλεκτρονική αυτή απάτη που εμπλέκει το όνομα και την φήμη της Κωτσόβολος ενώ τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Κωτσόβολος δεν ζητά, ούτε θα ζητήσει ποτέ στους καταναλωτές να συμπληρώσουν στοιχεία όπως το κινητό τους τηλέφωνο σε μια ανώνυμη ιστοσελίδα, ούτε και να εγγραφούν σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κωτσόβολος όπως και άλλες εταιρείες που είναι leader στο κλάδο τους όπως η Σκλαβενίτης και η ΑΒ στα Σούπερ Μάρκετ πέφτουν συχνά θύματα σε τέτοιες απάτες. Στις αρχές του καλοκαιριού η Κωτσόβολος είχε πέσει θύμα «διαγωνισμού» που πραγματοποιούνταν μέσω facebook.


Σχόλια