Απάτη με τροχαία: Πως ο πατέρας του Χουλιαράκη συντέλεσε στη σύλληψη αυτών των δύο γυναικών

Απάτη με τροχαία: Πως ο πατέρας του Χουλιαράκη συντέλεσε στη σύλληψη αυτών των δύο γυναικών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν  τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο γυναικών, οι οποίες διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης είχε βοηθήσει ο πατέρας του υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη, Μιχάλης και οι γείτονές του που «συνέλαβαν» στις  αρχές Ιουνίου την 42χρονη που προσποιούνταν την αστυνομικό, πήγε στο σπίτι του στον Χολαργό, προκειμένου να πάρει 10.000 ευρώ, τα οποία προορίζονταν για να «λαδώσει» εισαγγελείς και ανακριτές, οι οποίοι θα «παρέκαμπταν το νόμο» και θα άφηναν ελεύθερη την κόρη του, η οποία ήταν δήθεν υπαίτια θανατηφόρου τροχαίου.

KIOVREKIS STOYANKA του GEORGI και της MARIA , γεννηθείσα 25-8-1965 στη Βουλγαρία

Λατουσάκη Ειρήνη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείσα 8-11-1974 στην Αθήνα

Το χρονικό

14:30 το μεσημέρι, στις 2 Ιουνίου, μια άγνωστη γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη, κλαίγονατς και αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του, πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε μοιραίο τροχαίο, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί.

Στη συνέχεια του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τον εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο».

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης πανικοβλήθηκε, αρχικά πείστηκε από τα λεγόμενά τους και είπε στον «αστυνομικό» ότι στην οικία του είχε μόνο 10.000 ευρώ, για να του δώσει. Ο δήθεν αστυνομικός δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε σε λίγα λεπτά να κατέβει έξω από το σπίτι του, όπου, όπως τον ενημέρωσε, θα τον περίμενε γυναίκα αστυνομικός, για να παραλάβει τα χρήματα.

Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, παρότι αρχικά είχε πειστεί με τις υποδείξεις του άνδρα, στην πορεία και έπειτα από επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα, κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Ενημέρωσε τους γείτονες και τους είπε να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Όταν αυτή κατάλαβε ότι υπήρχαν και οι γείτονες στην αυλή, άρχισε να φωνάζει και προσπάθησε να διαφύγει.

Ύστερα,  αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 42χρονη κατηγορουμένη και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Χολαργού.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.Σχόλια